Page 10 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 10

RAPORT

















                              MERCATO                             MORELLINO                          ROMANTYCZNA
                      Podstawą tutejszej kuchni są produkty pozy-  Atmosfera swojska i przyjemna. Doskonałe   Restauracja Romantyczna jest wierna zasa-
                      skiwane w okolicy Gdańska, a także składniki   miejsce do relaksu i odpoczynku w otoczeniu   dom slow food. Tę zaszczytną rekomendację
                      kolonialne, ale tylko te, które docierały do   natury, z dala od miejskiego zgiełku. W menu   otrzymała przeszło dekadę temu, jako pierw-
                      miasta w czasach, kiedy nie znano lodówek.   wyszczególnieni są regionalni dostawcy pro-  sza restauracja w Polsce.
                      The base of the cuisine is formed by products   duktów użytych w kuchni.   The Romantic Restaurant is faithful to the
                      obtained in the Gdańsk area. It also includes   A perfect place to relax and rest in natural   principles of slow food. This honour was con-
                      colonial ingredients, but only like that used to   surroundings, away from the city bustle. The   ferred over a decade ago on this the first slow
                      arrive in the city in the pre-refrigeration era.  atmosphere is homey and pleasent. Regional   food restaurant in Poland.
                      Lokalizacja/Location: Hotel Hilton Gdańsk  suppliers of products used in the kitchen are   Lokalizacja/Location: Hotel SPA Dr Irena Eris
                                                           indicated on the menu.
                      Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka •   Lokalizacja/Location: Głęboczek Vine   Wzgórza Dylewskie – Wysoka Wieś, Ostróda
                      modern, elegant                      Resort & SPA - Wielki Głęboczek       Kuchnia/Cuisine: romantyczna, międzynaro-
                      Wyróżnienia/Awards: 3 czapki Gault    Kuchnia/Cuisine: polska i śródziemnomor-  dowa, slow food, tradycyjne lokalne produk-
                      & Millau • 3 tongues                 ska, swobodna • Polish and Mediterrane-  ty • romantic, international, Slow Food, with
                      Szef Kuchni/Chef: Adam Woźniak, jest   an, casual                          traditional local products.
                      zwolennikiem pracy zespołowej • Adam   Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault    Wyróżnienia/Awards:  1 czapka Gault
                      Woźniak, the Chef often stresses the im-  & Millau, rekomendacja Slow Food • 1   & Millau • 1 tonque
                      portance of teamwork                                                       Szef Kuchni/Chef: Łukasz Wojtas
                                                           tongue, Slow Food recomendation
                      www.mercatorestauracja.pl                                                  www.DrIrenaErisSpa.pl
                                                           Szef Kuchni/Chef: Marian Frankowski
                                                           www.gleboczek.pl















                    STREFA BY KRAUZOWICZ                        SZÓSTY ZMYSŁ                             WERANDA

                      Restauracja składa się z dużej, przestron-  Najbardziej wyszukana restauracja w Kryni-  Restauracja i hotel mieszczą się w eleganckiej
                      nej sali, drugiej wąskiej oraz sporego   cy-Zdroju. Szósty Zmysł to miejsce eleganckie,   XIX-wiecznej kamienicy.
                      ogródka. Jako czekadełko podaje się tu pie-  pomyślane głównie dla gości równie eleganc-  Restaurant and hotel are located in elegant
                      czywo z zestawem maseł, które wyglądają   kiego SPA.                       19-th townhouse.
                      jak farbki.                          The most sophisticated restaurant in Krynica-  Lokalizacja/Location: Hotel Bohema 5*
                      Restaurant consists of a spacious, large   -Zdrój. Szósty Zmysł (Sixth Senses) is elegant,
                      room, a second, narrower one and a gar-  designed primarily for guests of the equally   – Bydgoszcz
                      den. For a small free starter, bread with   deluxe SPA resort.             Kuchnia/Cuisine: elegancka, międzyna-
                      a selection of butters that resemble minia-  Lokalizacja/Location: Hotel SPA Dr Irena   rodowa, do wyboru karta restauracyjna,
                      ture paints.                         Eris Krynica Zdrój                    kawiarnia i menu degustacyjne • interna-
                      Lokalizacja/Location: Hotel Copernicus    Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa, ele-  tional, elegant, choose one of the three
                      – Toruń                              gancka • international, elegant       menus: restaurant, café, tasting
                      Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka •   Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault    Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
                      modern, elegant                      & Millau, rekomendacja Slow Food •    & Millau • 2 tongues
                      Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault    1 tonque Gault & Millau, Slow Food reco-  Szef Kuchni/Chef: Robert Jarych
                      & Millau • 2 tonques                 mendation                             www.hotelbohema.pl
                      Szef Kuchni/Chef: Sebastian Krauzowicz  Szef Kuchni/Chef: Janusz Myjak
                      www.restauracjasfera.com
                                                           www.DrIrenaErisSpa.pl



                      10  |  EDEN |  CZERWIEC-LIPIEC 2017



          06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd   10                                                                                2017-06-18   22:29:54
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15