Page 12 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 12

POLSKA
                  OD KUCHNI



























                                    AFRODYTA SPA OD KUCHNI



                         Filozofia Afrodyta SPA & Wellness Resort to życie zgodne z naturą, z przemianami pór roku
                     i żywiołami. To, co nas otacza to największe bogactwo, z którego warto czerpać, by zadowolić gości.




                   A          frodyta SPA & Wellness Resort   KUCHNIA POLSKA                   Jagnięcina z naszej hodowli jest najwyż-



                              to niezwykłe miejsce, w którym
                                                                                               szej jakości.
                                                         I DIETETYCZNA
                              można doskonale wypocząć,
                                                                                                 W Afrodycie goście mogą wybrać
                                                         Wyjątkowym zainteresowaniem cie-
                                                                                               odpowiednią dla siebie kuchnię – prze-
                              korzystać z zabiegów SPA oraz
                                                         szy się pieczony codziennie na miejscu
                              zdrowo, a przede wszystkim
                                                         bianym tutaj masłem, przywodzi na myśl
                                                                                               lub nie mniej wyrafinowane menu two-
                   smacznie się odżywiać. Tutejsza kuchnia   wyśmienity chleb. Posmarowany wyra-  pyszną i opartą na polskich tradycjach
                   została doceniona przez Magdę Gessler, która   smaki dzieciństwa. W wędzarni Afrodyty   rzone w oparciu o dietę strukturalną dr.
                   przyznała jej trzy poziomki. Większość pro-  pachnie świeżą rybą ze stawów właścicieli   Bardadyna.
                   duktów wytwarzana jest na miejscu, z zacho-  obiektu, a szef osobiście dogląda każdą
                   waniem tradycyjnych receptur, a jednocześnie   sztukę. Gospodarstwo rybackie w Zieleni-  Z KUCHNI DO SPA
                   w zgodzie z nurtem Slow Food. Najlepsze pro-  cy dostarcza pstrągi i jesiotry. Kremowe,   Dopełnieniem udanego wypoczynku
                   dukty do wyrobów serów, wędlin i przetworów   wytwarzane metodą tradycyjną lody od   w tej oazie spokoju jest wyjątkowe SPA,
                   pochodzą od okolicznych rolników.     pani Jadwigi Czerwczak są doskonałym   jedno z pierwszych autoryzowanych
                                                         uzupełnieniem deserów.                miejsc firmy Thalgo. Zabiegi oparte na
                                                           – Korzystamy z darów natury, sami   ekskluzywnych produktach tej wiodącej
                                                         zbieramy grzyby z okolicznych lasów,   francuskiej marki, słynącej z natural-
                                                         pędy sosny i kwiaty czarnego bzu, akacji   nych kosmetyków, cieszą się ogromnym
                                                         i mniszka lekarskiego do syropów – opo-  powodzeniem. Zabiegi na ciała i twarzy
                                                         wiada Szef Kuchni, Tomasz Tomiuk.     to relaks oraz odnowa nie tylko fizycz-
                                                         – Wyśmienite soki owocowe i przetwo-  na, ale też ukojenie dla duszy. Dużym
                                                         ry, zapełniają naszą spiżarnię. Każdy   zainteresowaniem cieszą się też masaże
                                                         sezon obfituje w nowe przetwory, co   orientalne, wykonywane przez masaży-
                                                         roku przybywa ponad 5 tys. słoików –   stów z Bali, Tajlandii, Filipin i Indii oraz
                                                         dżemów, konfitur, przecierów, syropów,   autorskie, rosyjskie terapie miodowe.
                                                         marynat. Dzikie maliny, wyrastające   Oryginalna terapia filipińska to moc im-
                                                         w naturalnym i ekologicznym otoczeniu   biru i liści bananowca. W weekendy do
                                                         to doskonały składnik potraw Afrody-  dyspozycji gości jest ponad 20 terapeu-
                                                         ty, wykorzystywany na różne sposoby.   tów i kosmetologów.
                                                         Specjalnie dla nas rolnicy hodują króliki,   Afrodyta SPA to miejsce i pracownicy
                                                         które stanowią ważny element menu     z misją: pomagają ludziom, zmieniają
                                                         w stylu Slow Food. Wieprzowina złot-  ich świat, dbają o ich zdrowie i urodę.
                                                         nicka od Jacka Nowickiego to wyselek-  Inspirują do pozytywnych zmian
                                                         cjonowane mięso na przeróżne potrawy.   w życiu!                                                    n

                  12  |  EDEN   |  CZERWIEC–LIPIEC 2017



          12-13_Afrodyta_Osno_Lubuskie_2str.indd   12                                                                            2017-06-18   22:05:53
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17