Page 9 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 9

NAJLEPSZE RESTAURACJE W HOTELACH SPA

















                          DESTYLARNIA                     DWÓR STARY CHOTÓW                                  EGO
                      Mistrzowskie kojarzenie tradycyjnych składni-  Malowniczo położony w lasach koło Kalisza   Restauracja mieści się w jedynym pięcio-
                      ków i nowoczesnych receptur oraz umiejętne   XIX-wieczny dwór szlachecki poza kameral-  gwiazdkowym hotelu w Lublinie, na Starym
                      łączenie potraw z winem i winogronami.  nym hotelem mieści jedną z najciekawszych   Mieście.
                      The association of traditional ingredients and   restauracji regionu.      The restaurant is located in the only five-star
                      modern recipes and skilfully combine dishes   A 19-th century manor house, situated in   hotel in Lublin, in the Old Town.
                      with wine and grapes.                the beautiful woods outside Kalisz, houses   Lokalizacja/Location: Hotel Alter
                                                           a friendly hotel and one of the most interesting
                      Lokalizacja/Location: Pałac Mierzęcin Well-  restaurants in the region.    – Lublin
                      ness Wine & Resort, Dobiegniew, woj. lubuskie  Lokalizacja/Location: Dwór Stary Chotów   Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka;
                      Kuchnia/Cuisine: nowatorska, slow food,   – Nowe Skalmierzyce              karta jest krótka i zmienia się sezonowo
                      wellness i śródziemnomorska • modern,   Kuchnia/Cuisine: Polska, wiele w niej   • modern, elegant; the menu is brief and
                      slow food, wellness, Mediterranean   inspiracji regionalnych oraz nawiązania do   changes with the seasons
                      Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault    kuchni szlacheckiej • Polish, with inspi-  Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault
                      & Millau, rekomendacja Slow Food, Najlep-  ration from the region and references to   & Millau • 1 tongue
                      sza Kuchnia Wellness w konkursie Perfect   patrician cuisine.              Szef Kuchni/Chef: Adam Piechaczek
                      SPA Awards 2016 • 2 tongues, Slow Food   Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault    www.hotelalter.pl
                      recomendation, The Best Wellness Cuisine   & Millau • 2 tonque
                      in Perfect SPA Awards 2016 competition  Szef Kuchni/Chef: Maciej Kobylański
                      Szef Kuchni/Chef: Dawid Łagowski
                                                           www.dworstarychotow.pl
                      www.palacmierzecin.pl















                    HAFFNER BUSINESS & SPA                 INSPIRACJA BY KOPICKI                     MANOR HOUSE

                     Restauracja Hotelu Haffner Business & Pleasure   Do Inspiracji nie ma sensu wpadać „po   Restauracja znajduje się w XIX wiecznej
                     w Sopocie to miejsce wyjątkowe. Od lat zachwyca   drodze”, na chwilę. Wizytę u szefa kuch-  Stajni Platera. Posiłki gotowane są na krysta-
                     gości specjałami kuchni śródziemnomorskiej oraz   ni Rafała Kopickiego trzeba zaplanować   licznie czystej, ożywionej wodzie Grandera,
                     tradycyjnej kuchni polskiej.          i przygotować się na doznania artystyczne   z użyciem zdrowych produktów organicznych.
                     The Restaurant at the Hotel Haffner in Sopot is   i biesiadę typu slow.     Restaurant is located in the 19th century
                     an exceptional place. For years it has delighted   Dropping into Inspiracja „while on the road”,   Stajnia Platera (Plater Stable). Dished are
                     guests with Mediterranean specialties and   for a moment, makes absolutely no sens. You   prepared using the crystal clear Grander
                     traditional Polish cuisine.           have to plan a visit carefully to Chef Rafał Ko-  water, as well as healthy, organic products.
                     Lokalizacja/Location: Hotel Haffner Business   picki’s kitchen – prepare yourself for a truly   Lokalizacja/Location:  Manor House SPA
                     & Pleasure – Sopot                    artistic experience and for a Slow Food teast.  – Chlewiska
                     Kuchnia/Cuisine: tradycyjna polska i śródziemno-  Lokalizacja/Location: Pałac Kościeszy    Kuchnia/Cuisine: kuchnia polska, wegań-
                     morska • traditional Polish and Mediterranean  – Przyjaźń                   ska, doskonała również dla wegetarian •
                     Wyróżnienia/Awards: w 2016 roku restauracja zna-  Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka •   Polish, known for vegan dishes
                     lazła się w gronie 12 najlepszych w Polsce • In 2016,   modern, elegant     Wyróżnienia/Awards: wyróżnienie znakiem
                     the restaurant was among the 12 best in Poland  Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault    jakości VEGE • dishes from Vegan Menu
                     Szef Kuchni/Chef: Łukasz Szczepaniak    & Millau • 2 tongues                obtained a vegan Viva! seal of quality
                     i Michał Wiśniewski.                  Szef Kuchni/Chef: Rafał Kopicki       www.manorhouse.pl
                                                           www.palackoscieszy.pl
                     www.hotelhaffner.pl



                                                                                                    CZERWIEC-LIPIEC 2017   |  EDEN |   9



          06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd   9                                                                                 2017-06-18   22:29:52
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14