facebook

02 baner polska gora czyste

Nowości

Po wakacjach po raz ósmy spotkamy się na targach Beauty Forum & SPA w Warszawie. Centrum Targowo-Kongresowe zapełni się wystawcami prezentującymi nowinki ze świata kosmetyki oraz SPA.
Marzysz o chwili błogiego odpoczynku i oderwaniu od stresującej codzienności? Wybierz się do luksusowego SPA! Odpowiedz na proste pytanie, które znajdziesz w Magazynie EDEN, bądź na portalu SPAeden.pl i wygraj pobyt w romantycznym SPA!
Masz ochotę na hiszpańskie tapas? 15 czerwca obchodzimy Światowy Dzień Tapas. Do tego czasu, przez 2 tygodnie w wielu miastach na świecie bary i restauracje oferują te typowe hiszpańskie smakołyki stanowiące „kuchnię w miniaturze” w specjalnych cenach. Najlepsze tapas w stolicy31 maja odbyła się uroczysta inauguracja wielkiego święta tapas w Warszawie. Imprezę poprowadził redaktor naczelny Magazynu EDEN, Jarosław Kret. W Warszawie 15 restauracji utworzyło Szlak Tapas. Wystarczy wybrać się między 1 a 15 czerwca do jednej (bądź więcej) restauracji biorących udział w konkursie i zamówić konkursowe tapas. Z okazji Światowego Dnia Tapas restauracje te przygotowały specjalną przystawkę w cenie 15 zł (napój wliczony w cenę). Po degustacji warto wysłać recenzję kulinarną najsmaczniejszej przystawki. Najciekawsza recenzja wygrywa! Do wygrania: kolacja o wartości 500 zł w zwycięskiej restauracji! Zwycięzca, autor najciekawszej recenzji, oraz zwycięska restauracja zostaną ogłoszone na na stronie konkursu oraz na profilu facebookowym do końca czerwca. Więcej o konkursie na www.spain.info/pl/swiatowy-dzien-tapas Hiszpańskie przekąski Istnieją różne legendy tłumaczące pochodzenie tapas: od tej, która opowiada, iż w XIII wieku król Alfonso X prosił, żeby jedzenie było serwowane w małych porcjach razem z winem, aż do tej, która opowiada, że niegdyś szklanka z napojem była serwowana przykryta chlebem z wędliną. Miało to zapobiec dostawaniu się do środka owadów. Jak było naprawdę, to mało istotne. Najważniejsze jest to, że tapas podbiły serca nie tylko Hiszpanów, ale też ludzi na całym świecie. Tapas to rodzaj niewielkich przekąsek, które zazwyczaj spożywa się, popijając piwo, wino albo cydr. Mogą być podawane na zimno albo na gorąco, serwowane na tostach albo w glinianych naczyniach. Wiele lokali oferuje swoje „spécialité de la maison“. Chociaż na początku miały za zadanie zaspokoić pierwszy głód przed lunchem lub wieczorną kolacją, dzisiaj, jedzone w większych ilościach, mogą bez problemu zastąpić obiad lub kolację. Ceny tapas mogą być bardzo zróżnicowane, w zależności od lokalu. W niektórych miejscach trzeba je zamawiać osobno, w innych mogą być serwowane gratis z zamówionym napojem. W tym przypadku zazwyczaj nie wybiera się tapas, tylko korzysta z oferty „tapas dnia” przygotowanej przez lokal... Ważna rada: nie zostawaj w jednym miejscu, najlepiej zmieniać bary i próbować tapas w różnych lokalach w tzw. „strefach tapas”, które zazwyczaj znajdują się w uliczkach starego miasta. Poza tradycyjnymi barami, w wielu miastach Hiszpanii można też znaleźć i spróbować tapas w modnych lokalach, takich jak gastrobary albo w halach targowych. W wielu miejscowościach zorganizowane są szlaki zwane „ruta de la tapa“, które są doskonałym sposobem, żeby odwiedzić najlepsze bary i wybrać swoje ulubione tapas. Dzisiaj wyjście na tapas to gwarancja mile spędzonego czasu z przyjaciółmi, cieszenie się chwilą przy stole. W końcu, jak się idzie na tapas, to najważniejsze jest, żeby cieszyć się jedzeniem, towarzystwem i przede wszystkim życiem!
29 i 30 maja odbędzie się największa biznesowa konferencja dla managerów obiektów beauty, SPA i medycyny estetycznej. To już piąta edycja, organizowana przez wydawnictwo Beauty Inspiration.
Biostolik Rullo produkowany przez firmę Hitze to dekoracyjny element wyposażenia wnętrz, który ze względu na łagodne źródło światła w każdym pomieszczeniu stworzy wyjątkowy i romantyczny nastrój.
Naparzanie, czyli spektakularna podróż do krainy błogiego ciepła i rozkosznego aromatu. Gwarantuje doskonały relaks i silne pobudzenie zmysłów… Hotel Krasicki w każdy wtorek zaprasza na prawdziwe rytuały saunowania.
Nic tak nie poprawia naszej urody i zdrowia jak Miłość. Dlatego „Czas na Miłość”! Naszym zdaniem doskonały tytuł, idealnie pasujący do klimatu magazynu EDEN i naszego portalu. To już kolejna sztuka, której patronujemy. 
Zamek Topacz w okolicach Wrocławia to wyjątkowe miejsce na mapie zrewitalizowanych obiektów historycznych, zrekonstruowany z poszanowaniem tradycji i równocześnie utrzymany w nowoczesnym stylu.
Biostymulacja, lasery, metody przeciwstarzeniowe, innowacje w estetyce lekarskiej – to tylko niektóre z tematów, które poruszą światowej sławy lekarze medycyny estetycznej na jubileuszowym, 15. sympozjum Fenice.
Katarzyna Skrzynecka i jej mąż Marcin Łopucki zostali ambasadorami hotelu Słoneczny Zdrój Medical SPA&Wellness w Busku-Zdroju. Celem kampanii realizowanej pod hasłem „Magiczne miejsce, w którym zadbasz o zdrowie” jest wzmocnienie wizerunku hotelu, który pozycjonuje się jako najlepsze medyczne SPA w Polsce, obiekt, w którym skutecznie podleczymy swoje zdrowie, zregenerujemy siły, jednocześnie korzystając z wysokiego standardu usług.
Wiosenna odnowa ducha i ciała, najlepsze miejsca na długi weekend majowy, dobre nawyki, wesołe myśli – o tym wszystkim piszemy w wiosennym wydaniu EDENU. Bierzemy też na celownik: cellulit (w poradniku – Sprawdź, zanim wybierzesz), przykry problem nadpotliwości oraz niedoskonałe piersi. Ale przede wszystkim... otwieramy pąki ludzkiej natury.
W EDENIE 2/2016 skupiamy się na zdrowiu i szczęściu. Jedno i drugie można osiągnąć m.in. w tańcu, w podróży, dzięki realizacji marzeń czy podczas weekendowego wypadu we dwoje do Najpiękniejszych Hoteli SPA, na najbardziej seksowny zabieg SPA.
W każdej minucie na świecie sprzedawana jest jedna buteleczka Liquid Gold wyprodukowanego na australijskim Złotym Wybrzeżu. Motorem sukcesu marki Alpha-H jest Michelle Doherty i jej rodzina.
„Superfood na co dzień” to nowa książka Jamiego Olivera. To także najnowszy trend żywieniowo-kulinarny.
W Miodowym Pilingu Cukrowym do Ciała firmy Korana wykorzystano m.in. kryształki cukru trzcinowego, który doskonale oczyszcza skórę i usuwa martwe komórki naskórka.
W warszawskim hotelu Hilton odbył się XV Międzynarodowy Kongres Medycyny Estetycznej i Anti-Aging. Jak powiedział dr Andrzej Ignaciuk, Prezes PTMEiAA, to największe tego typu wydarzenie w naszej części Europy...
Tunezyjski Kwartet na rzecz Dialogu Narodowego został laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. Nagroda została przyznana za wkład w demokratyczne zmiany w Tunezji przeprowadzone po „arabskiej wiośnie”.
Jesień to najlepszy czas na efektywną regenerację skóry. Marka Skeyndor wprowadza na rynek innowacyjną kurację DERMA PEEL PRO. Jest to specjalistyczny zabieg złuszczający, łączący 5 technik peelingujących.
Laboratorium Kosmetyczne AVA wprowadziło właśnie na rynek trzy nowe,  ekskluzywne, 14-dniowe kuracje wykorzystujące niezwykłe właściwości złota i pereł.
Dwie imprezy pod jednym dachem – BEAUTY FORUM & SPA i HAIR FORUM – to nie lada wyzwanie. Tegoroczna edycja targów odbywających się pod koniec września, przyciągnęła ponad 15 tysięcy zwiedzających.