facebook

Kuchnia

Gdy mamy ochotę przegryźć coś między posiłkami, wybierzmy zdrowe i dietetyczne przekąski, które nie spowodują wzrostu wagi.
Jak osłodzić sobie chłodne miesiące? Najlepiej miodem – oczywiście polskim, bo najlepszy. Wszak miód jest jednym z najdoskonalszych produktów wytwarzanych przez samą naturę.
Alga o wdzięcznej nazwie chlorella. Modę na ten produkt przywiał wiatr z zachodu, ponieważ to żywieniowe cudeńko robi furorę wśród światowych gwiazd.
 Buraki znajdują się na liście dziesięciu najzdrowszych polskich warzyw. Są zalecane w leczeniu anemii, przeziębień, grypy, zapalenia nerwów i wątroby. Lekarze podkreślają, że powinniśmy je spożywać zwłaszcza w okresach spadku odporności oraz wzmożonego wysiłku fizycznego lub psychicznego.
Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka – i właśnie dlatego czasem trudno jest nam zmienić swój styl życia, nawet jeśli tego bardzo chcemy. Co zrobić, by się udało? Potrzebne jest umiejętne podejście, cierpliwość i realny plan, czyli taki, który rzeczywiście jesteśmy w stanie zrealizować.
Gorąca strawa potrafi rozgrzać lepiej i szybciej niż najnowocześniejsze systemy grzewcze, kominki i poduszki elektryczne. Jak to możliwe?
Kuchnia molekularna wzbudza skrajne emocje. Jedni ją kochają, inni jej nie znoszą. Kusi nowymi smakami, ale odstrasza cenami. Wydaje się trudno dostępna, ale dziś już każdy może jej spróbować. Czy warto? Sprawdź osobiście! Rozkładamy dla was kuchnię molekularną na czynniki pierwsze!
Doskonale wyglądają, jeszcze lepiej smakują, a do tego mają moc uzdrawiania.  Winogrona to wierni sojusznicy zdrowia i młodości.
Chociaż sklepowe półki uginają się pod ciężarem polskich warzyw i owoców, wciąż chętnie sięgamy po egzotyczne produkty. Jednym z tych, które aktualnie robią furorę wśród konsumentów, jest morwa indyjska, znana też jako owoc noni. Warto jednak wiedzieć, że nie wszyscy mogą go spożywać. Dowiedz się, czy warto kupować ten Egzotyczny owoc.
Spieszmy się zjadać owoce, tak szybko odchodzą, czyli owoce sezonowe na lipiec. Koniecznie trzeba uwzględnić je w codziennym jadłospisie, bo mają wyjątkowo dużo cennych dla naszego zdrowia i urody składników.
Wodę można nie tylko pić, ale i jeść. To ważna informacja dla każdego, komu z trudem przychodzi picie kilku szklanek wody dziennie. Każdy składnik pożywienia zawiera jakąś ilość wody, którą możemy zaliczyć do naszego wodnego bilansu.
Kasza gryczana, jęczmienna, manna, jaglana, quinoa czy kuskus... Dzięki kaszy dostarczysz organizmowi cennych składników, zyskasz dobry humor, stracisz zbędne kilogramy i zapobiegniesz wielu chorobom. Ale warto wiedzieć, jaki rodzaj wybrać, bo nie wszystkie nam służą.
Te pyszne czerwcowe owoce można jeść nie tylko same czy w postaci koktajlu. Świetnie nadają się do przeróżnych dań. Przedstawiamy zdrowe i smaczne przepisy truskawkowe na ciepłe dni.
W czerwcu na kilka tygodni na bazarach i w naszych domach pojawia się truskawka – doceniana głównie za walory smakowe. Tymczasem jest to też bomba mineralna i witaminowa, doskonały kosmetyk i afrodyzjak, a przy tym również pomocnik w odchudzaniu.
Zielony szczypiorek, chrupiąca rzodkiewka i listek œświeżej sałaty na kanapce to pierwsze oznaki wiosny w kuchni. Nie tylko nastrajają optymistycznie, ale właœściwie spożywane i przechowywane są korzystne dla zdrowia i urody.
Choć zasady zdrowego odżywiania w ogólnym zarysie pozostają niezmienne, co roku na scenie dietetycznej pojawiają się nowości. Nie polecam bezmyślnego podążania za modami, ale warto być na bieżąco i bacznie przyglądać się trendom kulinarnym i dietetycznym, choćby po to, żeby wychwycić z nich to co najlepsze dla naszego organizmu.
W starożytności drzewo oliwne było symbolem dobrobytu i pokoju, a sama oliwa służyła przede wszystkim do namaszczania i sztuk magicznych. I choć czasy się zmieniają, to moda na oliwę z oliwek trwa w najlepsze.
To nieprawda, że szybkie dania muszą być proste, niezdrowe i składać się z niewielu składników. Wręcz przeciwnie – możemy się bawić smakami i aromatami, korzystać z dobrodziejstwa przypraw. A przy tym wszystkim pamiętać o jednej zasadzie: zarówno przygotowanie posiłków, jak i ich konsumowanie musi nam sprawiać przyjemność.
Ten, kto potrafi docenić rozkosze podniebienia jest również smakoszem w miłości. A z kuchni do sypialni jest całkiem blisko.
Wierzę w afrodyzjaki i w to, że niektóre produkty i przyprawy mają działanie zwiększające nasze zachcianki seksualne.

polecane hotele spa poziome wszystkie SPA EDEN

 Hiszpania ban 300x600 03n3

polecane hotele MORZE

polecane hotele JEZIORA

polecane hotele CENTRUM

polecane hotele GORACH

Nasze magazyny i albumy

polecane KLINIKI DAY SPA

Zapisz się do newslettera

Perfect SPA Awards 2018

baner Perfect SPA Awards 2018

banery Perfect SPA Hiszpania 

banery Perfect SPA Czechy

LNE jesien 2018 300x300

Pobierz E-Book

 okl e book SPA Rodzinne

okladka e book UZDROWISKAe-book Restauracje okladka Semana SPAeden pl

 

01

Cytat tygodnia

SPAeden pl