Page 16 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 16

RAPORT





























                                                      CHAPEAU BAS



                     Restauracja Chapeau Bas w Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka, choć istnieje dopiero od 2014 roku,
                               stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych i prestiżowych marek na Pomorzu.







                             ięciogwiazdkowy Hotel Grand   skie dania serwuje Szef Kuchni, Marcin   zostały docenione podczas prestiżowego,
                             Lubicz – Uzdrowisko Ustka   Szwak, finalista prestiżowych konkursów   ogólnopolskiego konkursu Wine & Food
                             posiada ponad 300 bezszme-  kulinarnych krajowych i zagranicznych.   Noble Night 2015. Jury profesjonalne przy-
                             rowo klimatyzowanych pokoi   Jego menu bazuje na bogactwie i smakach   znało Chapeau Bas mistrzowskie wyróż-
                   Pktóre zostały urządzone              regionalnych, świeżych produktów, a po-  nienie. Restauracja została też wyróżniona
                   w nowoczesnej stylistyce, zaprojekto-  pisowym daniem, cieszącym się najwięk-  czapką w żółtym przewodniku Gault&Mil-
                   wanej z myślą o zapewnieniu komfortu   szym zainteresowaniem gości, jest tatar   lau. Kameralna atmosfera, przyjazne wnę-
                   i dobrego samopoczucia. Na jego terenie   z jelenia.                        trze oraz wyborne dania tworzą idealny
                   znajdują się przepięknie zaaranżowane                                       nastrój zarówno do spotkania biznesowe-
                   kawiarnie, bary i restauracje, w których   MISTRZOWSKA RESTAURACJA          go jak romantycznej kolacji. Restauracja
                   serwowane są mistrzowskie połączenia   Doświadczenie zespołu oraz kreatywność   przygotowana jest dla ok. 130 osób.
                   smaków, zarówno te wyszukane, nie-    szefa kuchni, zaowocowały wieloma pre-
                   banalne, jak i tradycyjne. Wśród nich   stiżowymi wyróżnieniami, dzięki czemu   LUBICZ & FRIENDS
                   największą sławą cieszy się wytwornie   restauracja Chapeau Bas stała się jedną   Odpowiedzią na potrzeby gości i ich
                   i kameralnie urządzona restauracja a’la   z bardziej rozpoznawalnych i prestiżo-  rosnące zainteresowanie kulinariami,
                   carte Chapeau Bas, w której swoje autor-  wych marek na Pomorzu. Starania zespołu   powstał cykliczny event kulinarny „Lubicz
                                                                                               & Friends”. Wydarzenie skupiające się na
                                                                                               dwóch najważniejszych trendach ostat-
                                                                                               nich lat, czyli show gastronomicznym oraz
                                                                                               zabawie połączonej z edukacją w niespo-
                                                                                               tykanym dotąd wydaniu. Podczas eventu
                                                                                               szefowie kuchni prezentują najciekaw-
                                                                                               sze dania różnych regionów świata (za
                                                                                               każdym razem inny), a specjalnie dobrane
                                                                                               trunki oraz muzyka przybliżają gościom
                                                                                               tradycję danego kraju.
                                                                                                 Lokale Hotelu Grand Lubicz są
                                                                                               dostępne dla gości hotelowych oraz
                                                                                               dla klientów z zewnątrz. Polecamy też
                                                                                               kawiarnię na piątym piętrze – Panorama
                                                                                               Lounge Cafe & Tarace, z obszernym ta-
                                                                                               rasem oraz obrotową antresolą i pięk-
                                                                                               nym widokiem na morze.                        n

                  16  |  EDEN   |  CZERWIEC–LIPIEC 2017



          16-17 Grand_Lubicz_hotel_2str.indd   16                                                                                2017-06-18   22:04:54
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21